Over ons

Achtergrond

In september 2021 is El Bambino opgericht door Riccardo en Claudia Leupen. De geboorte van onze zoon Dylano heeft ons geïnspireerd tot het oprichten van El Bambino, onze webshop in babyartikelen.  In 2020 werd de eerste Lock-down afgekondigd in Nederland vanwege de coronapandemie. Deze lock-down zorgde ervoor dat niet-essentiële fysieke winkels zoals winkels met babyartikelen, gesloten moesten worden. Precies in deze periode hebben wij zelf ervaren hoe fijn het is om babyartikelen te kunnen kopen via het internet. 

Hoe dat zo?

Na een zorgeloze zwangerschap van ruim 40 weken werd onze zoon geboren. De eerste dag na zijn geboorte merkten we op dat hij wat moeite had met het leegdrinken van zijn flesvoeding. Dat kan natuurlijk en gebeurt vaker zo vlak na de geboorte. We maakten ons op dat moment geen zorgen en hadden de verwachting dat het met de dag zou verbeteren. Helaas was dat niet het geval en juist het tegenovergestelde gebeurde. 
Meerdere dagen in het ziekenhuis gingen voorbij. Het waren dagen waarin allerlei onderzoeken werden uitgevoerd, maar steeds werd de oorzaak niet gevonden. Het enige wat gebeurde is dat de gezondheid van onze zoon verslechterde, hij dronk steeds minder en werd kortademig. Hij kreeg zelfs zo weinig voedingsstoffen binnen dat de artsen besloten om een sondevoeding aan te leggen. Voor ons was dit een grote shock omdat we dit totaal niet zagen aankomen. 

Op dezelfde dag als het aanleggen van de sondevoeding, werd een echocardiogram (echo van het hart) gemaakt. De resultaten uit de echo werden eerst door de artsen met elkaar besproken. Op dat moment wisten wij nog van niks. Wel zagen we meerdere artsen de kamer in- en uitlopen en hoorde we zo nu en dan 'Sophia' en 'kinderziekenhuis'. Dat was het moment dat onze alarmbellen gingen rinkelen.
We kregen in een kort gesprek te horen dat onze zoon mogelijk een hartafwijking zou hebben en hij met spoed  met een ambulance naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam zou worden gebracht. Daar zouden de bevindingen door cardiologen worden gecheckt en zouden we meer horen. In het Sophia kinderziekenhuis werd al snel een hartafwijking, een vernauwing in de lichaamsslagader, vastgesteld.
We hoorden dat onze zoon op het intensive care voor kinderen lag. Hij moest zo snel mogelijk wat aansterken zodat hij geopereerd kon worden. Dit duurde enkele dagen en op zijn 10e levensdag werd hij geopereerd. 

Het onverwachte ziekenhuisavontuur zorgde ervoor dat we een tekort hadden aan babykleertjes. Uiteraard hadden we verschillende babykleertjes meegenomen in de vluchtkoffer, maar de juiste maat was toen nog onbekend. Er volgde een grote uitdaging.

We moesten hoe dan ook aan babykleertjes zien te komen. Het liefst wilde we dag en nacht bij onze zoon zijn, winkelen doe je op dat moment liever niet. Maar los daarvan, was dat onmogelijk doordat fysieke babywinkels gesloten waren en we te maken hadden met een geldende avondklok. Er bleef voor ons één mogelijkheid over: online winkelen. Het oprichten van de webshop El Bambino komt voort uit deze ervaring.

Een webwinkel is essentieel en dat hebben wij als geen ander ervaren.

El Bambino
El Bambino staat voor kwalitatieve goede producten voor de allerkleinsten. Het assortiment bestaat uit babyproducten voor jongens en meisjes. Het zijn producten waarvan wijzelf hebben ervaren dat deze erg handig zijn om te gebruiken.